Mac mini: особливості новинки

Mac mini: особливості новинки

У другій половині січня цього року на шанувальників бренду Apple очікувала приємна подія. А саме було представлено оновлене покоління комп'ютерів Mac mini. Новинки були названі найпотужнішими та найнадійнішими з усіх, що коли-небудь випускала компанія.

Найбільше уваги привернув оновлений чіп М2 та абсолютно новий чіпсет M2 Pro. Якщо ви давно мріяли купити Макбук, можна сміливо розглядати придбання моделі із нового покоління.

Що стосується зовнішнього вигляду нового настільного комп'ютера від Apple, то в цьому плані змін не відбулося, він ідентичний попереднім версіям. Розміри та вага теж залишилися колишніми. Всі зміни заховані всередині: бездоганно опрацьовані мультимедійний движок та процесори забезпечують незрівнянну продуктивність. Саме ці нововведення дозволяють назвати оновлені М2 та М2 Pro найкращими в галузі.

Оновлений Mac mini з чипом M2 

Якщо порівнювати новий Mac mini на базі чіпсету M2 з комп'ютером під керуванням Windows, оснащеним Intel Core i5, то продуктивність вища в 5 разів! Досягти цього вдалося завдяки 8-ядерному центральному процесору та 10-ядерному графічному процесору. Гаджет створений для тих, кому потрібний інструмент, який миттєво реагує на дії користувача.

Для повсякденних завдань такий комп'ютер більш ніж підходить. У режимі багатозадачності він теж працює швидко і без затримок, навіть максимальні навантаження він тягне впевнено. Професіоналам краще вибирати топову комплектацію – 24 Гб оперативної пам'яті.

Для розуміння всіх можливостей Мак на оновленому чіпі М2 варто вказати, що комп'ютер може одночасно відтворювати 2 потоки відео як 8K ProRes або 12 (!) потоків відео 4K ProRes. Ігри класу ААА теж без проблем запускаються та відтворюються. Тому інструмент підійде як для роботи, так і для розваг.

Порти: 

  • USB–A — 2 шт; 
  • Thunderbolt 4 — 2 шт; 
  • Ethernet, HDMI, мініджек для навушників. 

Новий Mac mini M2 Pro 

Mac mini M2 Pro більш потужний та вражаючий, якщо порівнювати його з базовою моделлю: 

  • 12-ядерний центральний процесор; 
  • до 19 ядер в графічному процесорі; 
  • 16-ядерний нейронний движок. 

Максимальна комплектація має до 32 Гб оперативної пам'яті та до 8 ТБ накопичувача. Мак міні Про ідеально підходить для обробки фото та відео на професійному рівні.

Додатковою перевагою моделі є збільшення кількості портів Thunderbolt – тут їх 4. В іншому набір роз'ємів залишився незмінним.

Pro-версія дозволяє відтворювати до 5 потоків відео 8K ProRes. Власники цього інструменту можуть запускати будь-які процеси підвищеної складності від створення музики і редагування відео до написання програм. А після плідної роботи можна запустити навіть найважчу гру та насолоджуватися її чудовою графікою.